Danish Crown fyrer 110 medarbejdere i Faaborg

Sidste år fik de ansatte på Danish Crown i Faaborg at vide, at deres arbejdsplads skal flyttes til England.

Første dag efter påskeferien bød på en ubehagelig melding for 110 ansatte på Danish Crown i Faaborg.

De fik at vide, at de torsdag får en fyreseddel og dermed står uden arbejde om otte uger.

"Jeg havde ikke regnet med, at de ville fyre over 100 i den her runde," siger fællestillidsmand Jimmy Andersen til DR Fyn.

Meldingen om fyringerne fik aftenholdet til at nedlægge arbejdet og gå hjem, men samtidig er de nu fyrede medarbejdere indstillet på at genoptage arbejdet igen onsdag morgen.

"Vi tager det som en markering fra deres side. Men vi er glade for, at de møder igen i morgen," siger pressechef hos Danish Crown, Jens Hansen, ifølge DR Fyn.

Allerede i januar sidste år fik de ansatte på Danish Crown i Faaborg at vide, at deres arbejdsplads skulle flyttes til Bugle i England. Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, at der var fyringer i luften.

"Men folkene er utilfredse med, at de har fået så kort varsel. Det er derfor, de er gået hjem," siger Søren Lind.

Han bestyrer sammen med fællestillidsmand Jimmy Andersen en jobbank, som skal komme de fyrede slagteriarbejdere til gode.

Lige nu er der 150 job som ferieafløsere i jobbanken hos Danish Crown i Herning, Horsens og Blans. De fyrede slagteriarbejdere har førsteret til de stillinger.

Lukningen af slagteriet i Faaborg skyldes, at det er blevet for løntungt.

"Selv når man regner de ekstra transportudgifter med, er omkostningerne ved at få udført arbejdet i England kun på 60 procent af, hvad det er i Danmark," siger Jens Hansen.

Fyringsrunden er den første af flere. Næste fyringsrunde kommer ifølge pressechef Jens Hansen lige efter sommerferien. Efter planen forlader den sidste mand arbejdspladsen i første eller andet kvartal af 2016.

/ritzau/

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle