Danmarks største øko-svinebonde melder sig ud af Danish Crown

Bertel Hestbjerg har hidtil leveret grisene til det DC-ejede Friland, men han har nu allieret sig med Coop Danmark.

Bertel Hestbjerg producerer  hvert år 40.000 økologiske smågrise, og heraf opfeder han selv 20.000 af grisene. Det gør ham til Danmarks største økologiske svinebonde. Nu har han meldt sig ud af Danish Crown med virkning fra 1. oktober 2016, skriver Jyllands-Posten.

"Friland var ikke interesseret i at medvirke til at sælge mit nye øko-plus koncept, hvor der er ekstra dyrevelfærd", lyder begrundelsen fra Bertel Hestbjerg, der i stedet med to andre har dannet et selskab, der skal levere kødet direkte til Coop.

Hos Friland beklager  man udmeldingen, men noterer at man samlet venter at øge slagtningerne af økologiske grise i både 2016 og 20017, fordi nye producenter kommer til.

Coop Danmark er derimod glade for at den målrettede indsats med at indgå partnerskaber med landmænd som Bertel Hestbjerg lykkes. Dels sikrer det forsyningerne af økologisk kød, som der er mangel på, dels kan produkterne markedsføres mere synligt, så forbrugerne får et bedre indblik i hvor produkterne kommer fra, og hvordan de er fremstillet, siger Jens Visholm, koncerndirektør i Coop Danmark, til Jyllands-Posten.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle