Dansk firma leverer foderanlæg til anlæg med 12.000 søer i Taiwan

Agrisys i Herning har via sin samarbejdspartner AGCO fået en kæmpe ordre i Taiwan, hvor firmaet leverer foderanlæg til en bedrift med 12.000 søer og full-line-produktion.

Et godt netværk, de rigtige produkter på hylden og hårdt arbejde.

Det er og var ingredienserne, da Agrisys i Herning fik en kæmpe ordre på at levere foderløsninger til en grisebedrift i Taiwan på 12.000 søer og full-line-produktion.

Ordren er større end leverancen til den danskejede Scandinavian Farms med 8.000 søer i Kina, som Agrisys også var leverandør til for seks år siden. 

Taiwan-projektet har krævet mange arbejdstimer. Her gennemgår projekt-leder Lars Tolstrup Christensen, salgschef Kent Stagsted Nielsen og ejerleder Mikael Kirk detaljer i projektet.

Netværk blev adgangsbillet

Netop Scandinavian Farms-projektet blev indirekte årsagen til, at Agrisys med Mikael Kirk i spidsen endte med at blive foretrukket som leverandør til Taiwan-projektet.

- Hos Scandinavian Farms var der en dansk driftsleder på farmen med 8.000 søer. Han skiftede job til AGCO’s kontor i Malaysia. Han kendte vores fodringsanlæg fra bedriften i Kina, og derfor blev vi kontaktet af AGCO med henblik på projektet i Taiwan, fortæller Mikael Kirk om kontakten til AGCO.

AGCO, der blandt danske landmænd nok mest er kendt for sine landbrugsmaskiner, har også en division med hovedkontor i Penang på MAlaysia, der fokuserer på at opføre komplette staldprojekter.

Her skulle Agrisys være en del af det fælles AGCO-bidrag til staldprojektet i Taiwan, som det statsejede Taiwan Sugar Corporation (TSC) står bag.

Agrisys’ service-tekniker on-site i forbindelse med opstart af foderanlæg.

Foderløsning ændret

Selv om Agrisys kom ind i det gode selskab som partner til AGCO, var det ikke givet, at firmaets løsninger blev valgt.

- I første omgang var det et krav fra TSC, at foderet skulle blæses ind. Det kunne vores AirSys-anlæg i staldene og forsynet af vores 100 mm fasefodrings-kædeanlæg, eller BatchSys, som vi kalder det, transportere fra siloer uden for sitet for at sikre høj biosikkerhed.

- Men kravet til foderløsning blev ændret til vådfodring inde i de fleste stalde, og i den periode havde vi ’kun’ de eksterne højkapacitetsanlæg, men siden foretrak TSC tørfodring, fortæller Mikael Kirk, der sammen med sine ansatte har brugt rigtig mange timer på projektet for at finde de rette løsninger til kunden.

Læs mere om Agrisys-ordren i det kommende nummer af Fagmagasinet Gris Special, der udkommer 27. september.

Faktaboks

Agrisys’ ordre i Taiwan

  • Agrisys leverer til storstaldsprojektet i Taiwan og transporterer cirka 21 styk 40 fods containere indeholdende 60 km foder-anlæg, 850 vejeceller, 300 trækstationer, 2.830 hjørnehjul, 600 ConSys-styringer, 330 ConSys-motorbokse, 470 ConSys-enheder til at måle strømforbrug og 6 km Can-bus-kabler.
  • Den første enhed med 1.000 søer er bygget.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle