DC-formand i interview: Vi kan tjene markant flere penge

"Der er et gear mere i Danish Crown," mener Erik Bredholt. Nu skal indtjenings-hastigheden derfor øges.

Danish Crown kan og skal tjene flere penge.

Sådan lyder den markante ambition fra bestyrelsesformand Erik Bredholt forud for offentliggørelsen af slagteriets nye strategi på onsdag. Derfor sætter han nu et klart mål op om, at slagteriet skal kunne betale ejerne hele 60 øre ekstra per kilo, målt i forhold til konkurrenterne, end man gør i dag.

"Vi tror, at der er et gear mere i virksomheden, og det viser vores strategiplan også. Vi kan tjene mere, end vi har gjort," siger bestyrelsesformand Erik Bredholt til Landbrugsavisen.dk.

"Vi lægger hovedet på blokken ved at sige, at vi kan løfte afregningen med 60 øre over det årsresultat, vi snart er parate til at aflevere."

Hvor ligger I i forhold til EU-indekset i år?

"Beregningerne nævner en efterbetaling på 105 øre/kg. Det er ikke sikkert, at det ender der, men alt i regnskabsåret bliver regnet efter efterbetalingen fra det foregående år. Men hvis vi holder den fast, så ligger vi på 10,44 mod EU-indekset 10,18."

Nogle år har I ligget under EU-indekset?

"Ja. Men vi har også allerede forbedret os de senere år. Med det her stikker vi næsen noget mere frem end sædvanligt. Det er velovervejet, og det tror vi på."

I sammenligner jeres præstationer med Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland. Hvorfor har I valgt netop disse fire lande?

"Vi ville have et mere robust sammenligningsgrundlag end kun Tyskland. Det er de fire lande, der på produktion og eksport ligner os mest, og tilsammen skaber de en fælles markedspris på grise, og den vil vi ligge 60 øre over. Plus det forspring vi har i år."

Hvad sker der, hvis I ikke leverer det her?

"Vi tror på, at vi leverer det. Ellers havde vi ikke fortalt om det, men det er givet, at det ikke bliver nemt. Der skal lægges ret mange kræfter i det her. Vores konkurrenter vil også forbedre sig, og det skal vi hente ud over de 60 øre."

Hvordan skal I præcis nå frem til de 60 øre?

"Det kommer vi ud med i næste uge, når Jais Valeur fortæller om det forretningsmæssige i strategien."

Med den her melding siger du så, at Danish Crown ikke løfter sit potentiale i dag?

"Nej. Det er lidt det samme som at kritisere folk, der har fået en god ide, for, at de ikke fik den i sidste uge. Så er der ikke mange, der får gode ideer, for det motiverer ikke til noget. Man arbejder hele tiden for at blive bedre også hjemme i vores egne virksomheder."

Hvad berettiger til forventningen om, at I kan gøre det så meget bedre end hele EU?

"Vi vil bare være skarpere og dygtigere end alle andre. Set fra landmandssiden er det nødvendigt, fordi vi opererer i et højomkostningsland, Og nu vil vi være endnu bedre, men det er ikke noget, man bare lige gør."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle