DC-konkurrent: Vi har ikke plads til flere landmænd

Det Tönnies-ejede slagteri SB Pork i Brørup har ikke plads.

SB Pork, der er ejet af tyske Tönnies, har ikke plads til flere landmænd. Det siger Brørup-virksomhedens direktør Torben Sønnichsen til Fødevarewatch.dk.

Fredag skrev LandbrugsAvisen, at de store Tican-landmænd, der havde overvejet at flytte efter fusionen med Danish Crown, bliver i det fusionerede selskab. Der var ingen alternativer. For Søren Bonde Larsen vil fusionen koste 2,5 mio. kr. pga. 25 øre mindre på afregningen, har han beregnet.

SB Pork tør ikke tage flere grise ind, for de slagter så mange, de kan. Allerede i år vil SB Pork udnytte hele deres miljøgodkendelse, der er blevet forhøjet fra 1,6 mio. til 1,9 mio. slagtninger årligt.

"Der er jo ingen hemmelighed i, at nogle af Ticans landmænd offentligt har været fremme og sagt, at de måske godt kunne tænke sig at have en anden mulighed ud over Danish Crown. Men vi må erkende, at med det set-up, som vi har i dag, og den miljøgodkendelse, der kan vi ikke tage nogle ind. Men det gør nu heller ikke noget. Det er ikke på den hurtige bane, hvis vi går efter mere i slagtning. Så bliver det mere langsigtet – hvis det bliver aktuelt," siger Torben Sønnichsen til Fødevarewatch.dk.

SB Pork har i fire år haft underskud på tilsammen 170 mio. kr., mens de har vokset til cirka dobbelt størrelse med en omsætning på to mia. kr. i 2014.

Underskuddet er vendt til overskud, blandt andet fordi de i november og december har solgt til det danske hjemmemarked. Det styrkede indtjeningen.

Hidtil har SB Pork primært solgt til det japanske, australske og engelske marked. Nu vil SB Pork øge salget til de danske detailbutikker.

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle