DC springer højt på egenkapitalen

Markant forbedring af slagterikoncernens nøgletal skyldes både bedre indtjening og gode valutakurser.

Danish Crowns nøgletal står markant bedre i det netop afsluttede regnskab.

Soliditeten, der regnes som kongen af nøgletal, er forbedret med hele 3 procentpoint i forhold til regnskabsåret 13/14, hvor det lå på 23,8 procent. Nu er det sprunget op på 26,8 procent.

»Det er et nøgletal, som vi er særdeles tilfredse med, og er et godt ryk i den rigtige retning,« siger adm. direktør Kjeld Johannesen.

»Det skyldes, at vi har en øget indtjening i selskabet, faktisk er den 400 mio. højere end sidste år. Men vi har også reduceret bindingen i lagre, og det er med til samlet set at give en lavere balance,« forklarer han.

Slagterikoncernens balance er slanket fra sidste års 27 mia. kroner til nu 26,8 mia. kroner.

Samtidig er egenkapitalen forbedret fra 6,423 mia. kroner til 7,172 mia. kroner.

»Egenkapitalen er påvirket positivt af, at vi har valutakursregulering af vores datterselskaber i Polen, England og USA. Kurserne på dollar og pund betyder, at vi får en positiv påvirkning i underkanten af 200 mio. kr.,« forklarer den slagteribossen.

Samtidig konsoliderer Danish Crown 226 mio. kr. af årets resultat på 1,821 mia. kroner. Af disse bliver halvdelen, 113 mio. kr., noteret på navn i de nye PA-konti. Men pengene tæller fortsat med i Danish Crowns egenkapital.-

Flere penge skal blive i DC

Soliditeten er vigtig, når koncernfinansdirektør Preben Sunke skal forhandle rentesatser med potentielle långivere. Jo stærkere soliditet, jo lavere rentesatser. Tidligere kunne andelsselskaberne henvise til, at de havde deres ejeres pengepunge »i ryggen«, hvis der var økonomiske problemer - og slap dermed med et lavere krav til soliditet. De senere år har der været en skarp tendens til, at andelsselskaberne bliver vurderet på linje med aktieselskaber, hvor investorer, banker og andre långivere klart udtrykker en forventning til en soliditet i omegnen af 30-40 procent.

Omvendt er der kritiske andelshavere, der til stadighed påpeger, at det nok kan være dyrere for Danish Crown og andre amba’er at låne penge, hvis de har en lavere soliditet - men at den øgede formue ikke skal blive stående i slagterier og mejerier, men i stedet kunne gøre meget mere gavn ude hos ejerne på bedrifterne, hvor man også typisk betaler en endnu højere rente.

Danish Crown har ifølge Kjeld Johannesen en sigtelinje på en soliditet i omegnen af 30 procent.

Emneord danish crown

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle