Derfor halter eksporten: Billigt kød slår dyrere dansk grisekød

Ugen På Spidsen: Danmark har en prisfordel på det europæiske marked, men verdensmarkedet er en helt anden sag, beretter ugens klummeskribent på Gris.

Med en noteringsforskel på omkring fire kroner i forhold til den spanske grisenotering burde det være snildt at få afsat dansk grisekød til priser, der kan konkurrere med de europæiske konkurrenter.

Men det er ikke sjældent, at de danske slagterier melder klart ud om, at de er nødt til at give rabatter for at få afsat det danske grisekød i Europa, fordi nationalt kød foretrækkes af forbrugerne i de enkelte lande.

At det kan forklare en prisforskel på helt op mod fire kroner, det...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle