Det er blevet dyrere at lave grisekød

Trods stigende effektivitet stiger fremstillingsprisen på grisekød.

I de gode gamle dage, det vil sige for blot tre-seks år siden, kostede det typisk mellem 360 og 380 kroner at fremstille en 30 kilos smågris.

Siden 2022 er tallet rykket et niveau op, og ligger nu nærmere mellem 450 og 470 kroner.

Det er både foder, løn og renteomkostninger, der har fået et hak op, og økonomikonsulen Finn Skotte, VKST, ser ikke umiddelbart tegn på, at fremstillingsprisen falder tilbage på det gamle niveau.

- Jeg forventer, at vi fremover ligger mellem 400...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle