Efter et år: Har fået stort gennembrud for salg af gennemløbsvægte

Bjarne Brixen har med sit firma Easy Gain solgt knap 100 gennemløbsvægte til danske griseproducenter på et år. Producenter kan få løbende indblik i foderets performance og derved optimere deres smågrisestald, påpeger han.

Da Washpower for et par år siden kom på banen med deres vaskerobot, blev det hurtigt et produkt, som hundredevis af danske griseproducenter bare måtte have.

På næsten daglig basis kunne Washpower på Facebook berette om nye kunder, der havde investeret i og fået installeret robotten, og det er den samme historie, der i disse måneder udspiller sig for det blot et år gamle firma Easy Gain med Bjarne Brixen i spidsen.

Den tidligere griseproducent og foderstofsælger har via en forhandlingsaftale med Agrisys og deres gennemløbsvægte til smågrise og senest slagtegrise fået fuld fart på salget af vægtene i et år, hvor økonomien har været alt andet end prangende hos landets griseproducenter.

- Det er gået over al forventning. I starten af denne uge har jeg rundet et salg på 95 vægte. Jeg bilder mig ind, at de mange solgte vægte har at gøre med, at jeg kan se, at der er et behov for vægtene. Det er nu engang nemmere at overbevise kunderne om vægtene, når man selv kan se behovet, forklarer Bjarne Brixen.

Potentialet er hos smågrisene

Af de 95 solgte vægte er cirka 10 af dem solgt til slagtegriseproducenter.

Vægten til slagtegrise er først blevet tilgængelig ved årsskiftet, men fremadrettet tror Bjarne Brixen, at det primært er smågriseproducenter, der vil aftage vægte.

- Der er mere potentiale for yderligere vækst hos smågrisene, dels fordi smågrisene ikke har forbedret deres tilvækst de seneste 30 år på trods af, at genetikken har givet os cirka 100 gram daglig tilvækst i de seneste 30 år, og dels fordi der er flere foderskifte hos smågrisene.

- Kunderne melder tilbage om øget tilvækst, fordi de kan reagere med det samme, hvis tilvæksten ikke udvikler sig, som den bør gøre, påpeger Bjarne Brixen.

Foruden vægten sælger Bjarne Brixen et abonnement med, som foruden fri sparring giver adgang til vejedataene.

- Mit mål er, at vi får flyttet produktiviteten hos smågrisene så meget, at det kan ses i de årlige landsgennemsnitstal. Det tror jeg på, vægtene kan være med til, siger han.

Faktaboks

Klar på udlandet

  • Bjarne Brixens firma Easy Gain har lov til at sælge gennemløbsvægte til smågrise og slagtegrise fra producenten Agrisys i både ind- og udland.
  • I første omgang har Bjarne Brixen koncentreret sig om salget til danske griseproducenter, men han oplyser, at udenlandske griseproducenter på det seneste er blevet opmærksomme på hans opslag på sociale medier, hvor han viser, når han kommer ud med vægtene og får dem installeret hos sine kunder. Han er overbevist om, at det første salg til udlandet er i hus inden for kort tid.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle