Eksotisk frugt effektiv mod parasitter hos grise

Philippinsk forsøg har vist, at ekstrakt af frø fra mangofrugter har høj effektivitet mod endoparasitter hos grise.

I Philippinerne viser et forsøg, at naturens medicin nogle gange er helt på højde med traditionelle veterinærpræparater.

Hos de philippinske grisefarmere er endoparasitter i form af nematoder hos grise en almindelig forekommende udfordring, som fører til ringe foderudnyttelse og i nogle tilfælde øget dødelighed.

For at løse problemet anvendes typisk forskellige typer anthelmintika-produkter (midler mod parasitære infektioner, red,), men parasitterne udvikler ofte en vis grad af resistens mod disse på grund af uhensigtsmæssig brug..

Nu har forsøg ved University of Southern Mindanao vist, at et ekstrakt af frø fra mangofrugter har potentiale til til fulde at erstatte veterinærpræparater, skriver netmediet PigProgress.

Frøet, som i dag er et spildprodukt, indeholder en lang række stoffer som anses for at have effekt mod parasitterne som fx tanniner, vanillin, koffeinsyre, kanelsyre, gallussyre, ferulsyre, mangeferin med videre.

I forsøget fik grise, som var naturligt inficeret med parasitterne i tarmsystemet, en enkelt dosis af frøekstraktet i en dosis af 600, 700 eller 800 mg pr. kg kropsvægt.

Effekten på parasitterne steg med stigende dosis. Med højeste dosis på 800 mg pr. kg kropsvægt var effekten på op til 88,6 procent inden for 14 dage efter behandlingen, hvilket svarede til effekten af produkter fra levamisole-gruppen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle