Betalt indhold af VengSystem

Energirigtig digitaliseret ventilationsløsning giver månedlig energibesparelse på 60.000 kr.

Ejer Henrik Oldenbjerg af Tjørntved A/S valgte VengSystems state-of-the-art digitaliserede ventilationsløsning, da 45 grisestalde skulle renoveres og opgraderes.

Det er nok de færreste, der vil takke nej en besparelse på over kr. 60.000 om måneden. Betænkningstiden var da heller ikke særlig lang, da ejer Henrik Oldenbjerg og driftsleder Kristian Poulsen blev præsenteret for en ventilationsløsning, som involverede en månedlig energibesparelse på mere end 18.000 kWh i forbindelse med en større staldrenovering.

Kun det bedste er godt nok, når man som Tjørntved A/S i nærmest ekstrem grad fokuserer på dyrevelfærd. VengSystems digitaliserede og energirigtige ventilationsløsning medna online styring og service var som skabt til de krav, der blev stillet. Ikke alene skulle 39 grisestalde renoveres og opgraderes. Det var også et krav, at yderligere 6 stalde med ventilationssystem af et andet fabrikat skulle integreres i den nye styring.

VengSystems state-of-the-art digitaliserede ventilationsløsning
Her ses en af de mange ventilationsløsninger som Tjørntved A/S har valgt at installere på gården. Foto: VengSystem

53 nye udsug med Hi-Lo styring (heraf 10 med gulvudsug) kombineret med 74 nye luftindtag med luftfordelere, blev over en periode på 6 måneder installeret i 39 stalde. I alt blev mere end 350 m skorstensrør monteret. Samtidig blev ventilationssystemet opgraderet med PC-styring og overvågning af hele ejendommen. Styringen er web-baseret, hvilket medfører, at næsten al service kan udføres online fra VengSystems hovedsæde i Nautrup lidt nord for Skive.

- Vi har kun godt at sige om VengSystem og deres uovertrufne evne til at sætte sig ind i kundens behov og foreslå netop den løsning, der er optimal for den enkelte kunde. Vi er særdeles godt tilfredse med samarbejdet med VengSystem. Samtidig imødeser vi med glæde den energibesparelse, vi har opnået med den energirigtige og digitaliserede ventilationsløsning, udtaler Henrik Oldenbjerg.


Denne korte video af Tjørntved A/S viser, hvordan gården ser ud efter installationen af det nye digitaliserede ventilationssystem. Video: VengSystem

Faktaboks

Ventilationsløsningen indgår som et af elementerne i VengSystems energirigtige og intelligente staldsystemer, der alle er skalerbare og fuldt integrerbare med VengSystems øvrige intelligente løsninger.

VengSystem tilbyder en bred vifte af ventilationsløsninger – klik her

Emneord sponsoreret, Vengsystem, ventilationsløsning, energibesparelse, digitalisering, Tjørntved A/S, grise, grisestald

Betalt indhold af VengSystem

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.