Får du fyldt din grisefaglige rygsæk? - ellers følg med her

Ugen På Spidsen: Succes i grisesektoren kræver høj faglighed, god management og ledelse. Derfor er det nødvendigt at få input og inspiration fra andre, mener ugens klummeskribent på Gris.

Hvert år deltager jeg i en lang række arrangementer med fagligt griseislæt, og det kan jeg se, at der også er mange andre, der gør, set hen over året.

Men det er også mit indtryk, at mange griseproducenter eller deres medarbejdere ikke afsætter tid til at få fyldt den faglige rygsæk op. 

Det er en skam, for i enhver branche og sektor er det nødvendigt hele tiden at holde sig ajour med, hvad der sker af landvindinger på ikke mindst den faglige front.

Sker meget på foderdelen

Alene på foderdelen sker der hele tiden nyt, og jeg forestiller mig, at der for de fleste producenter kan være noget at hente, hvis de løbende deltager i de arrangementer, som tilbydes til griseproducenter året rundt.

Jeg er - som en del af mit job - en naturlig deltager i Grisekongressen. Målt på antal deltagere følger Danvets årsmøde, som også er spækket med faglige indspark. Men derefter er der langt ned - målt i antal deltagere - til de næste arrangementer.

Men det ændrer ikke på at de er interessante - her vil jeg særligt fremhæve Seges’ arrangementer som Soseminar, Fodringsseminar og Fagligt Nyt. 

Vil man noget med sin bedrift og vil være fagligt klædt på til det nyeste nye, så er det min påstand, at ovenstående arrangementer burde stå i kalenderen hos griseproducenten.

Når det er sagt, så har jeg også fuld forståelse for, at der er meget andet i livet end at deltage i arrangementer med fagligt indhold - der er gårdråd, erfa-grupper osv., besøg fra dyrlæge og grisekonsulenten, som også giver ny viden.

Ny service: Oversigt med grisefaglige møder

Som en service vil læsere af denne blog fremover med mellemrum få en oversigt over kommende arrangementer, der er af faglig interesse for griseproducenter og deres medarbejdere. 

På tapetet er følgende på vej (listen er ikke komplet, da det faktisk kan være svært at have et overblik over, hvad der sker af arrangementer):

  • 31. marts holder LandboNord arrangementet ’Bliv klar til zinkfri fravænning’ i Brønderslev.
  • 26. april afholder Seges Innovation fodringsseminar 2022. Det finder sted på Hotel Legoland i Billund.
  • 22. juni er der Zerozincsummit2022, som L&F Gris og Seges Innovation står bag. Målgruppen er først og fremmest forskere og eksperter. 
  • Søren Tobberup er journalist og grisefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Gris og Gris online.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Gris online, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og grisefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Gris og Gris online, griseugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle