Firma med ekspertise i belysning opruster på stalde

Rigtige lys øger dyrevelfærden og sparer på energien, lyder mantraet fra virksomheden RN Solutions, der med nyansættelse opruster yderligere på landbruget.

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan belysningen i en stald placeres, og hvor meget lys dyrene udsættes for.

Det kan man tale med om hos Støvring-virksomheden RN Solutions, der er eksperter i at styre belysningen i stalde med fjerkræ, svin og kreaturer for at optimere produktionen.

Nu ansætter virksomheden belysningskonsulent Jacob Michaelsen.

Ambitionen er, at det dermed bliver lettere for lokale el-installatører at hjælpe landmanden med at vælge den mest energibesparende og dyrevelfærdsmæssigt bedste lys-løsning til stalden. 

Det fortæller RN Solutions i en pressemeddelelse.

- Når en kunde er forhandler hos os, så indgår vi i et partnerskab, hvor vi hjælper installatøren hele vejen. RN Solutions laver både en lysberegning og en økonomiberegning, og vi laver sågar også tilbuddet klar, som installatøren kan sende direkte ud til slutkunden, forklarer belysningskonsulent Jacob Michaelsen om RN Solutions Plug’N Play-produkter. 

Specialister i landbrug

RN Solutions har selv udviklet en lang række af sine produkter fra bunden af på virksomhedens adresse i Støvring, men man forhandler også Phillips produktet Once by Signify, der især er en kendt løsning til fjerkræstalde. 
 
Men rådgivningen er også vigtig for at lyset bliver opsat og justeret optimalt i stalden, og derfor er RN Solutions med hele vejen fra landmanden eller el-installatøren tager kontakt, og til det første lys falder på dyrene, lyder det fra virksomheden.
 
-Vi er meget specialiserede i at styre lyset indenfor landbruget. Her kan vi være en vigtig medspiller for den lokale el-installatør, som typisk ikke har den detaljerede viden omkring, hvordan det rigtige lys kan optimere produktionen i staldene, forklarer Rune Qvist Nielsen, direktør for RN Solutions, om baggrunden for ansættelsen af Jacob Michaelsen.

Den nyansatte konsulent får primært ansvaret for salg og rådgivning i Midtjylland, Nordjylland og på Fyn. 

Fem års garanti

Almindelige lysarmaturer er ofte ikke godkendt til landbrug, fordi ammoniak fra dyrehold irer elektronikken op -  selvom armaturet er tæt.

Men der er også andre praktiske forhold, som gør sig gældende på et landbrug, og derfor spiller direktør Rune Qvist Nielsens egne erfaringer som landmand en vigtig rolle i udviklingen af den smarte belysning. 
 
For er der noget livet som svineproducent har lært Rune Qvist Nielsen, så er det, at lyskilden i stalden skal være robust.

I produkterne fra RN Solutions har elektronikken derfor fået en speciel coating, og armaturerne har den højeste tæthedsklasse

Af denne grund er Jacob Michaelsen helt tryg ved at sælge belysnings-løsningerne med fem års garanti.

- Vores produkter er speciallavet til at kunne holde til staldmiljøet og til hård industri, og de fleste LED-armaturer er IP9K-godkendt. Det er de, fordi vores produkter er skabt til at kunne klare et hårdt miljø med både ammoniak og rengøring med højtryksrenser, siger Jacob Michaelsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle