Flypassagerer kan fragte afrikansk svinepest ind i USA

USA frygter, at flypassagerer udgør en stor risiko for smitte med svinepest gennem indsmugling af kødprodukter.

Risikoen for smitte af klassisk og afrikansk svinepest er også en realitet i USA, og her har et forskningsstudie undersøgt muligheden for smitte via flypassagerer. 

Amerikanernes frygt for at svinepest kan fragtes ind i landet via flypassagerer ser ud til at holde stik.

Dog, estimerer forskerne, at risikoen for smitte mellem amerikanske lufthavne af klassisk svinepest er syv gange større end smitte med afrikansk svinepest. 

Det skriver det hollandske landbrugsmedie Pig Progress.

Studiet tager udgangspunkt i importerede kødprodukter, der er fragtet til USA gennem flypassagerer, og som udgør en risiko for smitte med afrikansk og klassisk svinepest. 

Store mængder kødprodukter konfiskeres i lufthavne 

Forskerne skriver i det efterfølgende videnskabelige notat, at årligt bliver 8.000 kødprodukter konfiskeret i lufthavnskontrollen. 

Oprindelsen og den sanitære status for disse konfiskerede kødprodukter er ukendt, og derfor udgør de en reel risiko for både den klassiske og afrikanske svinepest. 

Risikolande og værste måneder

Yderligere fandt forskerne ud af hvilke flypassagerer fra hvilke lande, der udgjorde den største trussel, når det kom til indsmugling af svinekød. 

Det gælder lande som Ghana, Kap Verde, Etopien og Rusland. 

Månederne er også en faktor, og her viste studiets resultater, at juli og maj er de måneder med højst risiko for smitte med begge typer af svinepest.  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle