Foderanlæg i luksusudgave med tre tanke

Wedas anlæg til fodring af pattegrise i farestalden, Nutrix, giver i luksusudgaven med tre tanke en billig fodring af pattegrisen.

Ren mælkefodring af pattegrise i farestalden kan være en dyr omgang.

Derfor ser man flere bud på at erstatte mælkefodring i den sidste del af diegivningen med traditionel fravænningsfoder.

På Eurotier viser Hans Roost Jensen, Weda, hvordan man med Nutrix-fodringsanlægget kan opnå en billig fodring.

Udgangspunktet er Nutrix-anlægget med hele tre tanke. Den første tank anvendes til mælkepulver, den næste til en prestarter og den sidste til en traditionel fravænningsblanding.

»Ved at skære mest muligt ned på perioden med mælkepulver og hurtigt skifte til prestarter og kort efter til fravænningsfoder kan man komme under otte kr. i foderudgift pr. gris«, forklarer Hans Roost Jensen.

Konkret kender han tal fra en besætning, der med hjemmeblandet fravænningsfoder forventer at komme helt ned på 7,50 kr. i foderudgift pr. smågris.

Hvis man nøjes med to tanke i stedet for tre tanke, er det svært at få foderufgiften helt så langt i bund, men der vil ifølge Hans Roost Jensen alligevel kunne opnås tilbagebetalingstider på omkring et år for investeringen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle