Foderforbrug faldt overraskende 0,2 FE med nye automater

Slagtesvineproducent Peder Enggaard er overrasket over resultater fra Seges Svineproduktion.

I løbet af sidste år skiftede Peder Enggaard sine foderautomater til Vissing Agro.

De erstattede både foderautomater fra Echberg (Maximat) og nogle endnu ældre fra W. Domino, hvor sidstnævnte minder en del om dem, Seges Svineproduktion har testet med godt resultat.

Testen er omtalt i en artikel i magasinet Svin Special maj. Her fortæller Jesper Poulsen, Seges Svineproduktion, at foderautomater med hovedadskillelse giver lavere foderforbrug end typiske rørfoderautomater.

Peder Enggaards erfaring er imidlertid den modsatte.

»Foderforbruget i min besætning er faldet fra 2,8 til 2,6 foderenheder pr. kg tilvækst«, forklarer han, og tilføjer, at det naturligvis kun er en før/efter erfaring, men at resultatet er ret markant.

Peder Enggaard skiftede til en automattype, hvor der ikke er hoved/skulderadskillelse.

Derimod er der en kant i krybben, som klart adskiller foder og vand. Han oplever mindre foderspild med denne automat sammenlignet med de gamle, han nu har kasseret.

»De nye automater er tilmed placeret så tæt på inspektionsgangen, at vi kan justere dem uden at skulle ind i stien«, bemærker han om endnu en fordel ved de nye automater.

De gamle automater har han gemt, men vil kun bruge dem som en nødløsning.

Faktaboks

Fakta

  • Seges-forsøg viser, at foderautomater med hoved/skulderadskillelse giver lavere foderforbrug
  • Slagtesvineproducent Peder Enggaard har imidlertid en anden erfaring

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle