Fodringsanlæg fravænner 14,0 pattegrise i egenfravænning

MamaDos fra BoPil giver høj egenfravænning i Nakskov-besætning.

Johan Zier Olsen har gennem de sidste tre måneder opnået en gennemsnitlig egenfravænning på 14,0 smågrise i sin besætning på 1.450 søer.

Resultatet er nået uden brug af mælkeanlæg, men i stedet ved brug af MamaDos-fodringsanlægget fra BoPil.

Fodringsanlægget giver en automatisk og individuel fodring af soen op til fem gange i døgnet. Fodringen følger en foderkurve, og er kombineret med mange små udfodringer af 100 pr. foder pr. portion.

"Vi oplever, at vores søer har en høj mælkeproduktion, så vi kan lægge 16 pattegrise til en so", fortæller Johan Zier Olsen.

Han tilskriver også de mange små måltider en effekt, fordi fodringsmetoden får soen til at rejse sig betydeligt flere gange i døgnet end den ellers ville. Det har positiv indflydelse på blodtilførslen til yveret.

Johan Zier Olsen vurderer, at det også medfører en fravænningsvægt, der er 4-500 g højere end den ellers ville have været.

I forbindelse med byggeriet af staldanlægget i 2018 valgte Johan Zier Olsen at installere MamaDos i alle farestalde.

BoPil har i det seneste års tid installeret MamaDos i omkring 1.200 farestier fordelt på fire besætninger.

Emneord Nutrifair 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle