Stort fodringsseminar banker på: Nye målinger på foderets klimaaftryk

Om tre uger slår Seges Innovation og L&F Gris dørene op til årets store fodringsseminar i Billund.

Det er blot halvanden uge siden, det traditionsrige So-seminar blev afviklet med Seges Innovation og L&F Gris som arrangører i Fredericia med noget nær rekorddeltagelse, før det næste store event står for døren.

23. april inviterer de to værter igen til et fast event i grisesektorens kalender, når det årlige fodringsseminar afvikles - i lighed med tidligere år på Legoland Hotel & Conference i Billund.

Årets program har følgende temaer: Klima og miljø, vækstgrise, polte og søer og pattegrise.

Under klima og miljø-temaet kan man blandt meget andet blive klogere på foderets indflydelse på slagtegrisens klimaaftryk. I en netop afsluttet afprøvning er der målt på klimaaftryk fra foder, stald og lager ved slagtegrise, der er fodret med blandinger med forskelligt klimaaftryk.

I temaet om vækstgrise er der blandt andet to indlæg om zink - et indlæg kigger nærmere på, om 150 mg zink, der er den højeste tilladte dosering af zink i smågrisenes foder, er nok. Et andet indlæg har fokus på resultater fra et pilotforsøg med seks zinkkilders effekt på både produktivitet og mikrobiomets sammensætning hos nyfravænnede smågrise.

Oxidiativts stress og inflammation hos højproduktive søer og pattegrise samt fremtidssikre foderanlæg i karantæne- og poltestald er nogle af emnerne i de øvrige temaer.

Læs mere om arrangementets program, priser og praktiske info på fodringsseminar.dk

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle