Forsøg: Foderblanding sænker - tilsyneladende - andelen af dødfødte grise

I Seges-forsøg sænkede foderblanding andelen af dødfødte fra 11,8 til 10,1 procent af totalfødte.

En ny Seges-undersøgelse peger nu omsider på en foderblanding til soen, der  - tilsyneladende - kan sænke andelen af dødfødte grise.

Det fortæller Peter Mark Nielsen, konsulent hos Velas, i det seneste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakt.

- Der har i mange år været lavet mange forsøg på at sænke andelen af dødfødte grise ved at ændre på fodringen. Der er forsøgt med forskellige vitaminer, mineraler og hemmelige hokus pokus ting, men generelt uden held, forklarer konsulenten.

Foderstyrken, fibermængden og proteinniveau er også undersøgt mange gange, og nu viser en ny Seges -undersøgelse endelig noget, der tilsyneladende virker, hedder det i Trynekontakt.

Seges har lavet en blanding af hvede, roepiller, havre skalmel og kagemix, som søerne har fået 1 FE af dagligt op til faring, hvilket har sænket andelen af dødfødte fra 11,8 til 10,1 procent af totalfødte, svarende til ca. 0,3 mindre dødfødte ved 20 totalfødte.

Dette har ikke givet nogen effekt på søernes pasningsevne de første fem dage efter faring.

Selvom den nævnte foderblanding ikke løser hele udfordringen med dødfødte, er det et godt skridt i den rigtige retning, påpeger Peter Mark Nielsen.

Læs mere i meddelelse 1259.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle