Forskere håber på gennembrud mod stenfostre

Det er nu lykkedes et forskningsteam at identificere områder af grises DNA, som er forbundet med udviklingen af stenfostre.

Nyt studie lavet af det hollandske universitet Wageningen og avlsselskabet Topigs Norsvin har identificeret flere gener, som har indflydelse på udviklingen af stenfostre, skriver netavisen pigpogress.net

I alt 24.000 grise fordelt på tre racer blev systematisk undersøgt. Der blev fundet genetisk variation, som koder for stenfostre hos alle racer.

Alle de identificerede genetiske variationer er racespecifikke, og har derfor ikke fænotypiske konsekvenser i krydsede produktionsdyr.

Det er ellers ikke uden udfordringer at identificere gener, som koder for de mummificerede fostre. Det er især den forholdsvis lave frekvens af tilfælde, som besværliggør identifikationen.

Resultaterne fra undersøgelsen vil, ifølge pigprogress.net, få stor betydning for svineproducenter fremover, idet de via avlsprogrammer kan undgå de specifikke gener, der producere ikke-levedygtigt afkom.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle