Globale svineselskaber vokser eksplosivt

Seneste rangliste blandt svineselskaber med flere end 100.000 søer viser kraftig vækst.

De største globale aktører inden for svineproduktion vokser i disse år hastigt.

Det viser den oversigt, som det amerikanske avlsselskab Genesus og magasinet National Hog Farmer gennem flere år har udarbejdet.

Blandt de ti største selskaber er der blot ét, som i det seneste år ikke har flyttet sig målt på antal søer. De øvrige ni har sammenlagt udvidet butikkerne og har på et år fået 851.500 søer ekstra. Det svarer til cirka 85 procent af den samlede danske sobestand.

Øverst på listen er vanen tro amerikanske/kinesiske Smithfield Foods/WH Group, der nu har 1.231.000 søer. De er et pænt stykke foran kinesiske Wens, som har samlet 1,1 mio. søer. Tredjepladsen indtages af thailandske CP Foods, som vækster mest blandt de største svineselskaber. CP Foods er bl.a. vokset gennem overtagelsen af Russia Baltic Pork Invest, der har dansk ledelse og for tiden udvider.

Kinesiske selskaber sætter stadig kraftigere aftryk på ranglisten, hvor Muyuan indtager 4. pladsen efter at have gået 190.000 søer frem til 550.000 styk. Nummer ti på listen er Zhengbang, der på et år har fordoblet sit produktionomfang til nu 220.000 søer.

Eneste europæiske islæt i top ti er franske Cooperl, som indtager 8. pladsen med 250.000 søer - en - i dette selskab - beskeden fremgang på 10.000 søer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle