Grisemøde stiller skarpt på arbejdsgange i gammelt soanlæg

Faglige indlæg og hotdogs tiltrak stort publikum til fyraftensmøde i LandboNord. I år gentages succesen den 28. maj, men hotdogene er skiftet ud.

Ovenpå sidste års overvældende deltagerantal til fyraftensarrangementet ’Grise og hotdogs’ gentager LandboNord succesen med et tilsvarende arrangement, der foruden en stribe faglige indlægsholdere også har forplejning. Dog er sidste års populære hotdogs i år skiftet ud til fordel for burgere.

Den faglige fane holdes dog højt, når arrangementet løber af stablen 28. maj hos LandboNord i Brønderslev.

Hvor Nicklas Dam ved arrangementet i 2023 fortalte om sine erfaringer som driftsleder i Rusland og Polen, så er det en anden nordjysk griseproducent i form af Mathias Broholm Andersen, der er på plakaten i år. Han skal fortælle om, hvordan han skaber rationelle arbejdsgange i et gammelt staldanlæg. Han er kendt for sin tilgang med griseproduktion, der baserer sig på to soanlæg med samlet 1.600 søer uden jord.

Han flankeres af Christian Fink Hansen, sektordirektør i L&F, der fortæller om dansk griseproduktion nu og i fremtiden. Chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen, Seges Innovation, og griserådgiver Lars Winther, LandboNord, holder fælles indlæg om håndtering af mange fødte grise.

Thomas Sønderby Bruun, chefkonsulent hos Seges Innovation, holder også fællesindlæg med LandboNords griserådgiver Mette Holst Tygesen om brugen af analyser til at trimme soholdet.

Endelig fortæller LandboNord-griserådgiver Inga Riber om, hvordan man nedsætter risikoen for navlebrok og opnår flere grise til salg.

I år er der også et dansk og engelsk spor, hvor udenlandske ansatte kan blive klogere på smittebeskyttelse.

Læs mere om arrangement, der afholdes 28. maj kl. 16-19, på landbonord.dk

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle