Grovvarefirma: Foderhandel sker under nye betingelser

Foder- og råvaremarkedet er langt mere volatilt end tidligere, påpeger Danish Agro.

Krigen i Ukraine ændrede mange ting, herunder den måde hvorpå danske griseproducenter skal handle foder- og råvarer til deres produktion.

- Markedet og priserne svinger langt mere nu end tidligere. Derfor har kunder kun kort tid til at acceptere et tilbud, lyder det fra produktchef Arne Ringsing, Danish Agro.

Med kort tid mener han typisk, at et tilbud skal accepteres indenfor et døgn. Priserne kan reagere voldsomt både op og ned på små nyheder eller signaler i markedet.

- Vi oplever, at vores kunder har forståelse for de nye betingelser, og også selv reagerer med større bevidsthed om risikoen, siger han.

Det er således mere almindeligt at dække en del af sit forbrug af, så man ikke risikerer at blive fanget uden afdækning i et stigende marked.

På den måde har de voldsomme prisstigninger fra forår og sommeren 2022 sat sig spor i den måde, foderhandlen afvikles på i år.

- Jeg skønner, at vi samlet set har solgt over 60 procent af vores årsproduktion af foder på nuværende tidspunkt, siger Arne Ringsing.

Det tal dækker over besætninger, der har dækket sig helt eller delvis af i alt fra 6 og 12 måneder.

- Ingen har valgt de helt korte terminer på en til tre måneder, siger han.

Trods krig og tørke og varmt vejr i Sydeuropa fremhæver Arne Ringsing, at forsyningssituationen for stort set alle råvarer lige nu ser fornuftig ud, og at det er med til at lægge en dæmper på foderpriserne.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle