Gyllekummen er støbt i plastik

Firmaet Space Systems håber, at danske svineproducenter er modne til ny type gyllekummer, som bliver præsenteret på Agromek.

Der er ifølge Jørgen Berth flere fordele ved at støbe gyllekummer i plastik fremfor som hidtil i beton: Kortere montagetid, glattere overflade, mindre forbrug af beton og lettere adgang til luftrensning.

»Gylletragten kan let indbygges i eksisterende stalde, og det er nemt at montere luftrenser i samme forbindelse«, fortæller Jørgen Berth.

Spørgsmålet er, om danske svineproducenter er modne til denne nytænkning.

Gylletragten er fremstillet i otte mm plastik og vejer 82 kg. Den placeres ovenpå gyllerørets studs. Tragtene fungerer som forbundne kar, så gylleniveauet vil være det samme i alle gyllekummer. Der er således også kun en prop i en lang række af gyllekummer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle