Her får alle grise wrap-hø

Svineproducent Torben Hansen fortæller om anvendelsen af wraphø til grisen i det nye nummer af SVIN Special. Læs flere aktuelle tips og nyheder om svineproduktion i SVIN Special, der udkommer mandag 17. september.

Hos Torben Hansen, Årre, får alle søer, smågrise og slagtesvin wraphø. Hver sti får et par håndfulde, dog får slagtesvinene wraphø i en høhæk, der er monteret på stisiden.

»Vi har gode erfaringer med at give hø,« fortæller Torben Hansen.

I de sidste år er almindelig hø skiftet ud med wraphø.

Selvom det samlet set ikke er store mængder wraphø, grisene får, mener han alligevel, at der er en god effekt på maverne.

Således er der ikke problemer med mavesår i besætningen, og der er meget få tilfælde af diarré.

Tilbage i 2016 droppede han også zink til de fravænnede grise uden, at det gav sig udslag i mere diarré i stalden.

»Det er jo svært at sige, om vi ville have flere maveproblemer uden wraphø, men jeg fornemmer, at grisene gerne vil have det og, at de kvitterer for det med en god mavesundhed«, siger Torben Hansen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle