Hold øje med anlæg til multifasefodring - fandt 10 procent piller i melfoder

Konsulent opfodrer til at holde kontrol med, at foderet ender hvor det skal ved multifasefodring af grise.

Hvis du har et et multifaseanlæg, så hold øje med om foderet ender der, hvor det skal.

Sådan lyder opfordringen fra svinekonsulent Peter Mark Nielsen i den seneste udgave af nyhedsbrevet Trynekontakt fra Velas

I klima og slagtesvinestalde vinder forskellige fasefodringsanlæg mere og mere frem - nogle skifter blandinger via et wiretræk, andre i optagestationen.

Men fælles er, at det er vigtigt at dyrene får det foder, som vi regner med. Det lyder basalt, og selvfølgelig virker mekanikken da som den skal, men for en uges tid siden har jeg endnu engang oplevet, at det ikke virker, som det skal, fortæller Peter Mark Nielsen.

Besætning: 10 procent piller i melfoder

I den pågældende besætning anvendes hjemmeblandet foder, men i en periode er der brugt indkøbt startfoder.
Jeg ville lave en sigteprøve af foderet, men da jeg sigtede foderet, kom der ca. 10 procent piller frem i melfoderet.
Samtidig kunne jeg se en del melfoder i de automater, hvor der burde være piller. Det er lidt svært at sige noget om mængden, da der altid er noget smuld i pillefoder.

Ikke sikkert af foderopgørelse afslører fejl

Er det så værst, at man bruger 10 procent dyrt startfoder til store grise, eller at de nyfravænnede får 10 procent slutfoder med 25 procent sojaskrå, spørger Velas-konsulenten.

Ingen af delene er godt, så har du et multifaseanlæg så hold øje med om foderet ender der hvor det skal. Foderopgørelsen afslører ikke nødvendigvis fejlen, men med nogle få kontrolpunkter kan det sikres, lyder anbefalingen fra Peter Mark Nielsen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle