Husk information om farlige svovlbrinte - medarbejder vidste intet

Som griseproducent bør du spørge dig selv, om din nye medhjælper er bekendt med, at der kan udvikles farlige svovlbrinte ved tømning af gyllekanaler.

Alle, der arbejder med husdyr, og har gjort det i mange år, er helt på det rene med, at der kan udvikles farligt gas – svovlbrinte – ved håndtering af gylle.

Det er dog vigtigt at spørge sig selv ved ansættelse af nye medarbejdere, om dette også er kendt viden hos din nye medhjælper, der måske kommer direkte fra stenbroen. Eller måske som flygtning fra Ukraine.

Det påpeger Finn Rasmussen, svinebrugskonsulent hos Velas, i det seneste nummer af grisenyhedsbrevet Trynekontakt.

- Ved et besøg på et større soanlæg, hvor min opgave var at gennemgå ejendommen i forbindelse med udarbejdelse af en APV, erfarede jeg, at en udenlandsk medarbejder, der i øvrigt havde arbejdet på ejendommen i adskillige år, absolut ingen viden havde om gyllens farlighed.

- Vedkommende blev nærmest lidt chokeret over at høre om de ulykker, der desværre er en del eksempler på. Landmanden havde muligvis aldrig informeret om dette, eller også var informationen gået i glemmebogen, fortæller Finn Rasmussen.

Han anbefaler derfor - og det hellere én gang for ofte, end én gang for lidt - at gennemgå bedriftens procedurer ved tømning af gyllekanaler:

  • Hvordan sikrer du, at proppen er sat korrekt på plads?
  • Er tømningsrækkefølgen vigtig?
  • Bruger I maske med kulfilter?
  • Anvender I svovlbrintealarm?
  • Hvordan tilkalder I hjælp i skarpe situationer?

Disse informationer bør gennemgås ved førstkommende lejlighed efter ansættelse, understreger konsulenten. Og det må gerne gentages på fx den årlige arbejdsmiljøsamtale.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle