Husk selv at blive vaccineret mod influenza - også for grisenes skyld

Grise, der er syge med influenza, er mere sårbare for andre sygdomme, uanset om det er deres egen type eller den humane type.

I en travl hverdag, hvor der måske ikke er plads til at blive hjemme, når man er syg, tager vi nok lidt for ofte chancen, og går på arbejde alligevel, når vi har influenza.

Men for os der har med grise at gøre, er det en rigtig dårlig idé, da vi mennesker kan overføre influenza smitte til grisene.

Det pointerer svinekonsulent Elisa Hylleberg Krøyer i det seneste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakt fra Velas.

Hun opfordrer derfor til, at personer, der kommer i kontakt med grise, bliver influenzavaccineret nu (fra 1. oktober). 

En vaccination på apoteket eller hos egen læge koster 215 kr. og dækker ca. et år og forhindrer alvorlig sygdom hos os mennesker og hos grisene, oplyser konsulenten.

Virus ændrer sig hurtigt

Svinekonsulenten understreger, at de fleste former for influenza hos grise stammer fra mennesker.

Og da influenzavirus ændrer sig hurtigt, ser vi i dag, at grisene har influenza året rundt i modsætning til os mennesker, som for det meste kun får influenza i vinterhalvåret.

Grise, der er syge med influenza, er mere sårbare for andre sygdomme, uanset om det er deres egen type eller den humane type.

Det er derfor vigtigt, at mennesker, der kommer i kontakt med grise, bliver vaccineret, både for vores egen skyl, men især for grisenes skyld, påpeger Elisa Hylleberg Krøyer.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle