Jeg indgår kort foderkontrakt i forventning om lavere priser

Retningen mod billigere foder er vigtig hos nordjysk syv kilos-producent, der forventer yderligere prisfald på foder og derfor har satset på en strategi med korte foderkontrakter.

Næsten en fordobling af dækningsbidraget er den beregnede forskel for produktion af syv kilos-grise siden årsskiftet, og samme tendens har nordjyske Mathias Broholm Andersen oplevet for sine sohold med samlet 1.600 søer.

Men det var også nødvendigt efter 12 rædselsfulde måneder, som han og hans makker betegner perioden med en for dem dårlig foderkontrakt.

- I april indgik vi en ny foderkontrakt, som gør, at vi er faldet 15-18 procent i omkostninger til foderet, så tingene er blevet markant bedre, men det skulle også til, hvor noteringen har været så elendig, at der ingen penge har været i at lave grise.

- Den forrige foderkontrakt var på et år og blev indgået lige inden, Putin syntes, han skulle ind i Ukraine, bemærker Mathias Broholm Andersen, der ikke har tal på sit dækningsbidrag per syv kilos-gris, men i stedet har fokus på tallene på bundlinjen.

Han forventer, at foderpriserne fortsætter med at være i købernes favør i den kommende tid og har ageret efter det.

- Den seneste foderkontrakt løber frem til 30. september. Jeg kender ingen, som har lange foderkontrakter for tiden. Forventningen er lavere foderpriser, og jeg binder mig, når priserne kommer længere ned, siger Mathias Broholm Andersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle