Juleglæden slut: Svineprisen tager et hug

Minus 40 øre på svinenoteringen for slagtesvin.

Behovet for julevarer til eksportmarkederne er nu ved at være dækket, melder Danish Crown.

Svinenoteringen lyder derfor på 9,40 kroner pr. kilo for slagtesvin - et fald på 40 øre i forhold til sidste uge - og 5,10 kroner for søer, hvilket er et fald på 30 øre.

"Vi er nu kommet så tæt på jul, at det er ved at være for sent at forarbejde udskæringer, som kan nå butikkerne inden jul. Indkøbernes fokus ligger i stedet på at planlægge produktionen hen over jul og nytår, hvilket altid er et kæmpe puslespil," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

De seneste to uger har noteringen været løftet 20 øre for at sikre en høj tilførsel af grise, mens efterspørgslen på julevarer var stor. Det har absolut virket efter hensigten, men nu er det også ganske tydeligt, at det stort set kun er på det danske marked, vi har et væsentligt julesalg tilbage, melder Danish Crown.

Efterspørgslen på de fleste delstykker er generelt afdæmpet over hele Europa, og det giver pres på priserne.

Billedet er desværre nogenlunde det samme, når vi ser på salget til landene udenfor Europa.

"Det lyder måske lidt mærkeligt, men de japanske indkøbere har lige nu fokus på at nedbringe deres lagre op til regnskabsafslutningen i marts. Men på grund af transporttiden til Japan, så er det altså lige nu, de sidder og holder igen for at sikre sig, at lagerbeholdningen passer til deres budgetter," siger Søren Tinggaard.

Det kinesiske marked virker i øjeblikket til at være velforsynet, og derfor er efterspørgslen lidt lavere end normalt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle