Koncept giver flere fravænnede grise

Foreløbige resultater fra udvikling af et før-farings-fodringskoncept indikerer omkring en halv ekstra fravænnet gris pr. årsso. 

Opmærksomheden har været stor om Born2Live-projektet, som flere gange har vist lovende resultater i forhold til at nedbringe antallet af dødfødte grise ved blandt andet at tildele store mængder fibre og fodertildeling så tæt på forventet faring som muligt.

Nu er projektet kommet så langt, at de første indledende forsøg på AU Foulum er blevet omsat til afprøvning af et før-farings-foderkoncept i større skala i to besætninger med henholdsvis tør- og vådfodring.
Det fortalte Camilla Kaae Højgaard, seniorkonsulent hos Seges Innovation, om på Fodringsseminaret.

I afprøvningen med tre grupper var der i gruppe et og to anvendt et diegivningsfoder, hvor der blev tildelt henholdsvis tre og fire FE.

I gruppe tre med konceptfoder og fire FE var der skruet ned for byg og op for hvede. Proteinandelen var mindsket, og der var flere roepiller med. Dertil kommer havreskalmel.

Gruppe et fik 498 gram fibre dagligt, mens mængden var 664 og 667 gram for gruppe to og tre.

I afprøvningen indgik kun 3.-7. kuldssøer, der har den største udfordring med dødfødte.

Målt på antal dødfødte grise var der henholdsvis 11,2, 10,4 og 9,7 procent i gruppe et, to og tre. Der var 362, 266 og 285 faringer i de tre grupper og 22,0, 22,3 og 21,8 totalfødte.

Læs mere om resultaterne fra Born2Live i det nye nummer af magasinet Gris, der udkommer i denne uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle