Krisestøtte til svineproducenter - Hækkerup roser

Landbrug & Fødevarer roser fødevareminister Dan Jørgensen for at have kæmpet for, at trængte danske svineproducenter nu får en håndsrækning fra EU.

Landbrug & Fødevarer tager yderst positivt imod, at EU-Kommissionen nu vil indføre støtte til privat oplagring af svinekød, som en håndsrækning til de kriseramte europæiske svineproducenter. Det har L&F kæmpet for længe - med god hjælp fra den danske fødevareminister Dan Jørgensen (S). Det skriver L&F i en pressemeddelelse.

"Det vil få stor betydning for både slagterier og svineproducenter, at der nu kan trækkes svinekød ud af markedet i en periode, så vi forhåbentligt kan få stabiliseret priserne på svinekød efter dramatiske prisfald på 25 pct. siden i sommers," siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

"Den russiske boykot af europæiske fødevarer har kostet de danske svineproducenter et tab på hele fire mia. kr. alene i 2014. Nu er der håb om, at priserne kan stige, mens der arbejdes intenst for at få åbnet nye markeder for dansk svinekød."

Det er EU's landbrugskommissær Phil Hogan, der i dag har meddelt Danmark, at Kommissionen nu er parat til at indføre en oplagrings-ordning. Det sker som følge af de voldsomme konsekvenser på de globale svinekødspriser efter den russiske boykot af vestlige fødevarer som led i konflikten med Vesten om krisen i Ukraine. Den private oplagring kommer efter stort pres fra bl.a. Danmark.

"Fødevareminister Dan Jørgensen fortjener stor ros for i lang tid at have presset på for at få privatoplagring af svinekød. EU var længe afvisende, men Dan Jørgensen fortsatte sit pres, og fik også andre lande med på ideen. Det arbejde er vi meget glade for," siger Karen Hækkerup, adm. direktør i L&F.

 

Emneord slagtning, landbrugsstøtte, eu, ruslandskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle