Landmand: Jeg håber på højere tilvækst med vægt

Fynsk griseproducent håber på, at indsigt i tallene fra gennemløbsvægte kan løfte den daglige tilvækst med 100 gram hos smågrisene.

På en og samme dag fik Pelle Granhøj Rasmussen installeret og opstartet fire gennemløbsvægte fra Easy Gain. To til smågrisene og to til slagtegrisene.

Han glæder sig til at bruge data fra vægtene.

- Jeg har læst om vægtene og synes, det er genialt, at jeg via telefonen kan følge grisenes tilvækst løbende, siger den fynske griseproducent, der ser frem til at bruge vejedata til at arbejde med foderet til grisene.

- Med vægtene kan jeg se, hvis der sker noget i positiv eller negativ retning, men på den her måde kan jeg reagere hurtigt på det, siger Pelle Granhøj Rasmussen og nævner data fra E-kontroller som forældede, da de rækker tre måneder tilbage i tiden, og grisene for længst har forladt stalden.

Læs også: Efter et år: Har fået stort gennembrud for salg af gennemlæbsvægte

Vægt hos slagtegrise skal måske flyttes

Han ser perspektiver med vægtene i forhold til at afprøve nye foderrecepter. Hvis en foderblanding underperformer, kan han hurtigt skifte den ud og se effekten af ændringerne via de løbende vejedata, som smågrise og slagtegrise leverer, når de går ind i vægten i stien.

De foreløbige vejedata er gode hos smågrisevægtene, hvor han har sat sig det mål, at den daglige tilvækst på 450 gram skal hæves med 100 gram.

Hos slagtegrisene er hans foreløbig erfaring, at der er for få vejninger hos slagtegrisene til at kunne se en reel vækstkurve.

- Tingene er nye, men vi overvejer at flytte slagtegrise-vægtene ud på gangen, for vi får ikke nok vejninger inde i stierne. Nogle dage har vi næsten ingen tilvækst, og andre dage er tilvæksten måske 2.000 gram, så tilvæksten skal i øjeblikket ses over måske 10 dage, siger han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle