Landmand: Vores forbrug af antibiotika til smågrise er faldet 40 pct.

John Nørgaard svarer her på månedens spørgsmål i det nye nummer af fagmagasinet Gris, der udkommer tirsdag 10. maj. Læs svar på spørgsmålet fra fire landmænd i det nye nummer.

Er dit antibiotikaforbrug faldet? 

John, Nørgaard, Lemvig, 1.150 søer og 45.000 30 kgs grise:

- Efter at vi tog vores nye smågrisestald i brug i 2020, har vi oplevet et fald i forbruget på 40 procent. Det har virkelig gjort en forskel, at grisene har fået bedre plads. 

Vores foderforbrug er faldet 0,2 foderenheder, vores tilvækst er steget 100 g og dødeligheden er faldet et procentpoint. Det er langt mere end vi havde turdet håbe, og viser virkelig, hvor stor betydning god plads har for grisene. 

Det er jo forbedringer vi har uanset noteringen og uanset foderpriser. 

Vi behandler fortsat lige omkring indsættelse, men det er særligt behandlingerne senere i smågrisestalden, vi ikke længere har behov for. 

Hos søerne er forbruget faldet 20 procent det sidste år. Nu ligger vi på landsgennemsnittet. Vi har ikke haft reinfektioner og vi har ikke skiftet polteleverandør, så alt i alt kører vi meget stabilt, og det har gjort det muligt at reducere forbruget.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle