Lav færre huller i dine grise - infektioner koster masser af energi

Ugen På Spidsen: Jeg hørte en dyrlæge fortælle, at immunsystemet hos grise kan sluge helt op til en tredjedel af den energi, grisen optager gennem sit foder. Det var et overraskende højt tal, men forklarer måske, hvorfor syge grise, der døjer med infektioner, ikke vokser særlig hurtigt, skriver ugens klummeskribent på Gris.

Der kommer hul i grisen, det vil sige huden, når grisen bliver kastreret eller får en indsprøjtning med en traditionel kanyle. 

Huden kan også blive perforeret, hvis en stifælle bider i halen eller i øret, eller hvis grisen får rifter fra inventaret. 

Uanset årsag så er alle huller i huden en indgang for bakterier til at komme ind i grisen. Bakterier kan udvikle sig til egentlige infektioner og derfor skal grisens immunsystem bruge kræfter og energi på at bekæmpe...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle