Betalt indhold af DanBred

Lever besætningen op til sit fulde genetiske potentiale?

Hver bedrift har sine egne udfordringer, men med avlsstrategiske løsninger fra DanBreds In-Farm Solutions er der råd at hente for alle. Kan det genetiske potentiale udnyttes endnu bedre? Er der produktionsfaktorer, der med fordel kan optimeres? Alt dette kan en tilpasset løsning fra DanBred hjælpe med adressere at og forbedre.

”Tekniske sælgere bliver nogle gange opfattet som brandslukkere, der ukritiske farer ud og løser alle svineproducenternes akutte problemer – men vi er meget mere end det,” siger Søren Thuesen, leder af In-Farm Solutions afdelingen hos DanBred. ”Vi tilbyder derimod partnerskaber med landmanden om fremtidige målsætninger, hvor dyrenes genetiske potentiale bliver udnyttet til fulde”.

En god måde at komme i kontakt og få gang i dialogen på er f.eks. at man på DanBreds hjemmeside ved hjælp af et beregningsværktøj kan tjekke, om man ligger i den tunge eller gode ende med hensyn til genetikken. Ved at indtaste få parametre fra sin bedrift, får man en indikation af, om den lever op til sit fulde potentiale.

DanBred giver dig lige nu mulighed for at vinde en "Mini service solution" HER, som kan hjælpe dig med at optimere din bedrift.

Beregningsværktøjet er beregnet til at indlede en dialog med producenten, som tager udgangspunkt i den konkrete situation. Ligger man f.eks. på 30 grise pr. årsso mens det genetiske potentiale er 37, så kan vi hjælpe med den rigtige løsning,” siger Søren Thuesen.

Der er 15 forskellige Service Solutions, der kan tages i brug og tilpasses den enkelte bedrift. Typisk er der tale om længere forløb, f.eks. et halvt år med fokus på én målsætning. Hvis man eksempelvis ønsker at hæve fravænningsvægten, så fokuseres der på søernes produktivitet i DanBred MaxWean solution. Er der tale om en nystartet eller saneret besætning, kan det være DanBred Gilt, der tages i anvendelse. DanBred Validated Feeding kan hjælpe med at optimere foderforbruget, Reproductive Performance analyserer løbestrategien, osv. Der er både løsninger, der favner bredt, og dem, der er mere specialiserede; ofte går man fra de brede til de mere specialiserede gennem et rådgivningsforløb.

sponsoreret danbredBillede: Tavleoverblik og -gennemgang er et godt værktøj til en fokuseret indsats fra alle medarbejdere.

”Et forløb starter oftest med en ambition, f.eks. målsætninger om at hæve kødprocenten eller sænke foderforbruget hos slagtesvinene, og så undersøger vi, om det genetiske potentiale er udnyttet til fulde,” siger Søren Thuesen.

Er dit genetiske potentiale udnyttet til fulde? Vind en "Mini service solution" HER, og få svaret. 

Det undersøges blandt andet om indekset er optimalt på de anvendte dyr. Der er stor forskel på potentialet hos sopolte med et højt indeks og sopolte med et lavt indeks. Ved at ændre på dette og andre parametre kan man så finde ud af, hvad der kan forbedres, så potentialet både bliver større og udnyttet bedre.

Hvis avlspotentialet i besætningen ikke udnyttes fuldt ud, kan den lave produktivitet skyldes en lang række faktorer,” siger Søren Thuesen. ”I så fald vil vi, i tæt samarbejde med bedriften, kortlægge disse flaskehalse og hjælpe med implementering af konkrete løsninger – alt sammen indenfor rammerne af vores Service Solutions”.

Søren S. Thuesen nævner desuden, at In-Farm Solutions samarbejder såvel direkte med landmænd som i sparringspartnerskaber med lokale rådgivere.

”Vi samarbejder gerne med lokale konsulenter og producenter, hvor vi tilbyder at lede projektet som tovholdere. Det er producentens bundlinje, vi har fokus på, og vi hjælper med at udvikle og se nye muligheder som kontinuerlig sparringspartner,” siger Søren Thuesen.

”DanBred In-Farm Solutions er relevante for alle. Man behøver ikke være en bedrift i den helt tunge ende; man skal blot have et ønske om at være bedre i morgen end i dag,” afslutter Søren Thuesen.

Du kan vinde en analyse af produktionsdata lige HER.

In-Farm Solutions i tal

Teamet er i hastig udvikling og består i dag af fem medarbejdere, og flere kommer til i ind- og udland. Aktiviteterne er fordelt på 17 kunder, der tilsammen har 2,5 mio. søer. Størrelsen af disse kunder spænder dog bredt; fra 1.300 søer og op til 1,2 mio

Der er penge at hente

Hvis man satser på at sænke foderforbruget med 0,15 FE pr. kg tilvækst og producerer 10.000 slagtesvin om året, så er der ca. 400.000 kr. at hente. For at opnå dette foreslår In-Farm Solutions en ændret rekrutteringsstrategi samt anden årsagssøgning ift. det nuværende foderforbrug. Inden implementering
af nye tiltag beregnes bundlinjen for at se, om ændringerne kan betale sig.


Vind en "Mini service solution" på landbrugsavisen.dk/formular/danbred

Faktaboks

3 ud af 5

  • Følg med - læs om gode erfaringer, betydningen af effektiv genetik og få spændende viden om svineavl.
  • I de næste 2 numre af SVIN og på landbrugsavisen.dk/danbred bliver du vist rundt i DanBreds univers med masser af viden, råd og inspiration til at styrke din egen besætning.

Emneord sponsoreret, DanBred, svineavl, In-Farm Solutions

Betalt indhold af DanBred

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.