Måske jeg var en smule for optimistisk?

Ugen På Spidsen: Første forsøg på at forudsige noteringen for slagtegrise gik rimeligt med en margin på 10 øre. Det seneste forsøg i april ramte langt forbi, beklager ugens klummeskribent på Gris.

For rigtig, rigtig mange år siden hørte jeg om en bekendt, der havde ramt 12 af 12 rigtige i tipning. Det var en flot præsentation, så mit forsøg på tipning blegner en hel del.

Tilbage i marts gjorde jeg mit første forsøg på at forudsige, hvordan det ville gå den danske grisenotering. Efterfølgende må jeg konstatere, at det er en svær øvelse, for jeg har ramt nul ud af to rigtige, og jeg er ikke helt tilfreds.

Jeg ved godt, vi ikke snakker om udfaldet af en fodboldkamp, der som bekendt har tre mulige resultateter, men derimod en notering, der er afhængig af en lang række faktorer.

Min første forudsigelse tilbage i marts synes jeg næsten burde tælle som en rigtig. Forudsigelsen gik på, at der på en måneds tid ville ske en noteringsstigning på to kroner. Den endte forsvindende tæt på med 1,90 kroner.

Mit næste forsøg var derimod elendigt for at sige det mildt.

Mit bud på en notering 28. april på 12,50 kroner var baseret på, at der løbende var meldt ind om færre grise i store dele af Europa, ret kraftigt stigende noteringer i både Tyskland og Spanien, store tab på griseproduktion i Kina og både faldende bestande og højere priser i USA.

Men lige lidt hjalp det.

Noteringen for indeværende uge endte på beskedne 10,90 kroner. Det var ret langt fra mit gæt - men i det mindste kan jeg glæde mig over, at noteringen på danske slagtegrise stille og roligt fortsætter sin optur. Nu venter jeg spændt på, hvordan Danish Crowns notering reagerer på, at den tyske notering tidligere på ugen blev rundbarberet og dykkede mere end en krone.

Måske jeg bare skal forsøge mig med tipning og kloge mig på fodboldresultater i stedet for?

 

Søren Tobberup er journalist og grisefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Gris og Gris online.

 

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Gris online, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og grisefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Gris og Gris online, griseugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle