Mød en visionær landmand på FarmerTech

Svineproducent Kim Kjær Knudsen fortæller om sin første tid med en ’Intellifarm’.

Da Agrifarm deltog på Agromek i 2012, vandt de Agromekprisen for deres visionære produkt Intellifarm. Dengang var Intellifarm stadig i udviklingsfasen. Siden er produktet blevet udviklet og afprøvet, og på FarmerTech-messen i januar, viser Agrifarm de første resultater.

Intellifarm er en type stald, der er udviklet med formålet at gøre fremtidens stalde mere energi- og miljøvenlige. Det gavner ikke kun de dyr der lever i stalden, men også dem der arbejder dér .

Det er verdens første hybridventilerede stald med luftrensning, hvor størstedelen af ammoniakken og lugten fra svinene bliver filtreret fra udslippet. Det betyder optimalt indeklima for både dyr og mennesker og en minimal belastning af det omgivende miljø.

”FarmerTech er et oplagt sted for os at være, da at Farmertech netop er en messe med fokus på innovation og viden,” siger Hans Jørgen, der er direktør for Agrifarm

Et levende bevis
Kim Kjær Knudsen er den første svineproducent i Danmark, der har fået bygget en Intellifarm-stald. Stalden blev indviet i juni 2015, og det er derfor først nu, at Agrifarm for alvor kan begynde at se, om stalden performer som håbet. Det har været en lang rejse, fortæller Hans Jørgen:

”I 2012 fortalte vi om vores vision med Intellifarm. I 2014 startede vi staldbyggeriet, og nu kan vi endelig begynde at se på driftstallene, om arbejdet har båret frugt. Og det tegner godt.” 

På FarmerTech i januar viser Agrifarm de første resultater fra Kim Kjær Knudsens stald. Her er det også muligt at møde svineproducenten selv. Han vil nemlig være til stede på Agrifarms stand tirsdag 19. januar, og fortælle om sine erfaringer med den nye stald efter det første halve år med Intellifarm. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle