Monumental nedtur for amerikansk sobestand

Flere nordamerikanske selskaber har nedlagt sohold grundet dårlig produktionsøkonomi. Op mod 20.000 søer forsvinder om ugen.

Krisen er total for den nordamerikanske grisesektor, hvis man skal tage udmeldinger fra topchefen for det canadiske genetikfirma Genesus for pålydende.

Ifølge Jim Long har langvarige underskud på at producere grise i Nordamerika ført til, at omkring 300.000 søer allerede er forsvundet fra produktionen i USA, Canada og Mexico.

Han betegner den nuværende nedlukning af sohold i sit ugebrev som monumental.

17.000 søer forsvundet i sidste uge

Smithfield Foods, der er blandt verdens største griseproducenter, og canadiske Olympel, der i sidste uge annoncerede lukning af fem sohold med samlet 17.000 søer, er de nyeste eksempler på nedlukninger af griseproduktionen, der kæmper med høje foderpriser og lave noteringer.

- Vi hører dagligt om enkeltpersoner eller virksomheder, der skærer ned. Det er på et niveau, som vi ikke har hørt om før, siger Jim Long.

Han kender ikke det præcise omfang af nedlukning af griseproduktionen, men påpeger, at jo længere sektoren har tab ved at producere grise, jo større blive likvideringen af sobestandene.

Jim Long forventer, at sektoren i øjeblikket mister op mod 20.000 søer på ugebasis.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle