Netto indrømmer frilands-ups for svinekød

I en annonce påstod Netto at Løgismose svinekød udelukkende var friland. Det passer ikke.

"Kød smager bedre, når dyrene har haft en god opvækst. Derfor fødes alle Løgismose-grise på friland og har gennem hele deres opvækst adgang til udendørsarealer.-

Sådan skrev Netto i en helsidesannonce, der blev bragt i flere dagblade. Men påstanden om at alle Løgimose-grise er Friland er lodret forkert. Løgisemose bruger nemlig ogås konventionelt svinekød.

Det skriver FødevareWatch.

Netto indrømmer nu, at de har taget fejl.

"Vi er enige i, at formuleringen godt kunne have været skarpere. Det retter vi op på for fremtiden," skriver Martin Møller Aamand, kommunikationsmedarbejder hos Nettos ejer Dansk Supermarked, i en mail til FødevareWatch.

Men ifølge bestyrelsesformand i Løgismose, Steen Halbye, så er der ikke tale om direkte vildledning af forbrugerne, fordi teksten om Løgismose står under overskriften -Smagen af frihed-.

"Smagen af frihed- er det stempel, Løgismose giver de produkter, der rent faktisk er fra fritgående dyr," sig han.

Det er Forbrugerrådet Tænk langt fra enig i.

"Jeg tror overhovedet ikke, at forbrugerne kan forstå, at det kun er svinekød, der er mærket med "Smagen af frihed", der er født på friland. Det er jo ikke et kendt mærke, så man opfatter bare "Smagen af frihed", som en overskrift i annoncen. Og i teksten står det helt uden forbehold, at alle Løgismose-grise er fritgående, og det er jo ikke korrekt," siger Camilla Udsen, seniorrådgiver i Forbrugerrådet til Fødevarewatch.

Løgismose har en ambition om udelukkende at producerer frilandssvin, men efterspørgelsen er i øjeblikket så stor, at de ikke kan følge med. Virksomheden har det samme problem med fritgående kyllinger, hvor de i øjeblikket importerer fra Frankrig, der har en stor produktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle