Nordirlands svineproducenter har øget med tre grise pr. årsso i lyntempo

Den nordirske svineproduktion har formået at opretholde og forbedre effektiviteten på trods af de seneste års hårde produktionsforhold.

Det har ikke været let at være svineproducent i Nordirland i den seneste tid. Det er især på grund af stigende foderomkostninger, at flere svinefarme har måttet dreje nøglen om.

Ikke desto mindre er det lykkedes svineindustrien at opretholde et overordnet højt effektivitetsniveau, skriver pigprogress.net

Takket være lokale rådgivere fra Nordirlands landbrugs- og fødevareskole College of Agriculture, Food and Rural Enterprise (Cafre) har de nordirske svineproducenter således formået at ”svare igen” mod de hårde produktionsforhold.

Tallene taler for sig selv

Det er, ifølge pigprogress.net, på grund af implementeringen af nye teknologier og en ny mentalitet, at det er lykkedes den nordirske svineproduktion at opnå høje effektivitetsniveauer.

I løbet af de sidste fem år har nordirske svineproducenter oplevet en gennemsnitlig stigning i kuldstørrelsen på 14,5 procent fra 12 i 2013 til 13,6 i 2017.

Ligeledes er der sket en stigning på 11,5 procent i antallet af fravænnede grise pr. årsso fra 26 i 2013 til 29 i 2017.

Antallet af levende fødte er desuden steget fra 12,6 i 2013 til 14,4 i 2017.

Den gennemsnitlige levende vægt er ligeledes steget, og således ligger den gennemsnitlige slagtevægt nu på næsten 89 kg.

De nordirske svineproducenter står nu overfor en ny udfordring, idet de nu skal lære at forvalte større kuld.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle