Nu er der snart krav om ugentlig udslusning af gylle

Fra 1. januar skal gylle udsluses hver uge fra slagtegrisestalde - nye såvel som gamle. Dog venter vi fortsat på bekendtgørelsens endelige vedtagelse.

Af Heidi Birch Wentlau, seniorrådgiver, SvineRådgivningen

 

En ny bekendtgørelse venter på endelig vedtagelse – med eller uden ændringer i lovudkastet er det et faktum, at alle svinestaldene fremover skal indrettes så vi kan flytte husdyrgødningen til lageret mindst 1 gang hver 7. dag. Det nye tiltag kommer med tiden til at omfatte ALLE vores svinestalde. Eneste undtagelser er stalde etableret med forsuring og stalde til økologisk produktion.

 

For so- og smågrisestalde gælder kravet kun nye stalde. Eksisterende stalde er indtil videre undtaget. 

Der er i høringssvar fra branchen opfordret til, at visse dyregrupper og staldindretninger kan arbejde med to til fire ugers interval. Om det ender sådan er uvist. Ikke alle stalde egner sig til en ugentlig udslusning og nogle staldanlæg vil få problemer med placering og størrelse på eksisterende fortanke.

Med tiden kommer kravet dog til at gælde alle stalde, dog er stalde med forsuring og stalde til økologisk produktion undtaget.

Udslusningen skal kunne dokumenteres via en logbog, der skal gemmes i fem år. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle