Ny forskning blåstempler mere zink til fravænnede grise

Flere års forskning på Aarhus Universitet er mundet ud i en anbefaling af en omfordelingsmodel, hvor der bør tildeles langt mere zink til fravænnede grise end der har været tilladt siden juni 2022.

Udfasningen af medicinsk zink har fyldt meget hos de danske griseproducenter, der i lighed med deres europæiske kollegaer senest i juni 2022 fik forbud af EU mod at anvende medicinsk zink som forebyggelse mod fravænningsdiarré i de første to uger efter fravænning.

Baggrunden for forbuddet var et ønske om at reducere zinkudskillesen til landbrugsjorden, idet tungmetallet zink ophobes i jorden med potentielt negative effekter på planters vækst, jordens fertilitet og fauna.

...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle