Nyt prishop på tyske smågrise

Nord-West-noteringen er ikke tynget af sidste uges fald på slagtesvin og fortsætter med at stige.

De positive vinde puster fortsat på Nord-West-noteringen, der er gået op med yderligere to euro til nu 48 euro for en 25 kgs-gris. Omregnet til en 30 kgs-gris er noteringen aktuelt på 395 kr.

Med den seneste prisstigning er noteringen oppe på et niveau, der ikke har været set siden uge 41 i 2017.

Ifølge Danske Svineproducenter er udsigten for yderligere prisstigninger fortsat positiv:

»Smågrisenoteringerne fortsætter med at stige. Det er det typiske sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet: Udbuddet er ikke særlig stort, og efterspørgslen er god med henblik på den kommende grillsæson.

Smågrise kan derfor sælges uden større problemer, og nogle tyske slagtesvineproducenter er endog nødt til at vente nogle dage på deres bestilte smågrise. Priserne på smågrisemarkedet stiger således, og udsigten er fortsat positiv.

Efter det seneste kraftige opsving og pga. den nuværende modvind på det tyske slagtesvinemarked er det imidlertid sandsynligt, at markedet nu vil stabilisere sig på det nuværende prisniveau i et stykke tid for at samle kræfter til yderligere prisstigninger«, skriver producentforeningen om den nuværende markedssituation.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle