Opkøbt direktør: 2015 bliver bedre end 2014

Mælkekvoternes ophør vil få landmænd med kapital til at bygge nye stalde, vurderer Infarm-direktør.

De hårde tider i landbruget har lagt et hårdt pres på gylleforsuringsproducenten Infarm, der nu har ladet sig opsluge af Jørgen Hyldgård Staldservice A/S.

Men udsigten er faktisk god, også på hjemmemarkedet, mener Infarm-direktør Henrik Møller Østergaard.

"Jeg tror, vi går ind i et 2015, der er betydeligt bedre end 2014. Det betyder ikke at krisen er ovre," siger Henrik Møller Østergaard.

Mælkekvoternes ophør i maj vil give ekstra aktiviteter på hjemmemarkedet, vurderer han.

"Det gør jo, at der skal ske nogle ændringer. Nogle vil have kapital til at producere mere mælk og nogle mangle det. Så skal der flyttes på nogle køer og bygges nogle stalde," siger Henrik Møller Østergaard.

"Så tror jeg, at mange svineproducenter vil begynde at fokusere på, at prisen vil gå op igen. Jeg tror, at mange har projekter i støbeskeen," siger han.

Ikke så sort, som nogle siger

Også Ken Hyldgård, direktør i Jørgen Hyldgård Staldservice A/S, tror på bedre tider.

"Min forventning er, at efter sommer 2015, så begynder det at gå den anden vej. Da vi var midt i 2014, så troede jeg, der ikke ville ske meget i 2015, men jeg synes, der er sket mere, end man lige var klar over," siger han.

"Som jeg ser, så bliver det snakket mere sort, end det er. Der sker mere, end man lige tror. Vi er da med i en del nybyggerier. Så der bliver da bygget noget," siger direktøren.

Han har bidt mærke i, at den russiske leder, Præsident Vladimir Putin, har åbnet op for eksport af biprodukter. Det tager han som et godt tegn - og forventer en stille og rolig genåbning af det russiske marked i 2015.

"Min forrnemmelse er, at det vil gå bedre. Nu er der åbnet for nogle ting til Rusland. Jeg tror, at det stille og roligt vil løse sig. Det er nok ikke noget, der bare sker pludseligt. Putin må jo ikke tabe ansigt. Men jeg tror, at det stille og roligt vil gå ind ad bagdøren," siger Ken Hyldgård.

Emneord mælk, mælkepriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle