Pludselig taler alle om hangrise - to ting er altafgørende for succes

Ugen På Spidsen: Det glæder mig, at begge de to store slagteriselskaber nu åbner op for en større hangriseproduktion. Det kan undre mig, for udviklingen er tilsyneladende kommet mere eller mindre ud af den blå luft, skriver ugen klummeskribent for Gris.

Tilbage i 1990erne lancerede branchen et storstilet hangriseprojekt, hvor alle skulle stoppe med at kastrere.

Alle var begejstrede, for kastration var ikke et behageligt arbejde og næppe behageligt for grisen, kødprocenten ville stige og foderforbruget falde. 

Før alle producenter dengang nåede at lægge kniven på hylden, begyndte de første meldinger om afsætningsproblemer at møde dansk hangrisekød i udlandet. 

Samtidig oplevede mange producenter, at de enten havde...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle