PRRS-kort med nye, nyttige funktioner

Kortet giver bedre overblik over lokale PRRS-saneringer.

Lokalt er der mange overvejelser om PRRS-saneringer. Ejere, der overvejer sanering, får nu et bedre værktøj til at få overblik over hvor mange positive besætninger, der er i lokalområet.

- I det nye kort har vi inddelt landet i regioner med omkring 100 besætninger i hver region, fortæller dyrlæge Bjørn Lorenzen, SPF-Sund.

Hver region kan manuelt deles i mindre områder, så man får et overblik over status hos sine nærmeste naboer.

I den manuelle inddeling kan man også tage hensyn til naturlige skel som ådale og vand- og skovområder, der kan have betydning for saneringsplanen.

Region-inddelingen viser også, at der som forventet er stor forskel på andelen af PRRS-positive besætninger fra landsdel til landsdel.

På Fyn og Østlige Øer er der mindre end 30 procent positive besætninger, mens der omkring Haderslev, Aabenraa og Sønderborg er omkring 50 procent PRRS-positive besætninger.

En anden ny funktion er, at man kan få vist flytninger af grise. Det vil særlig være interessant at få flytninger af PRRS-positive smågrise til et område vist.

- Før man påbegynder en sanering af et lokalområde, skal man have styr på, i hvor stort omfang der flyttes positive smågrise til området, forklarer Bjørn Lorenzen.

Alle oplysninger om flytninger og sundhedsstatus bygger på allerede eksisterende og offentlige data.

De nye funktioner er kun tilgængelige for dyrlæger og rådgivere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle