Rusland sætter svine-genåbning på pause

Efter modstand fra EU har Rusland suspenderet planer om inspektioner af slagterier i blandt andet Danmark.

Der er gået storpolitik i genåbningen af Rusland for svinekødseksporten.

Fredag meddelte de russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, at de suspenderer inspektionerne i seks lande, som ellers var stillet en genåbning af det russiske marked for biprodukter i udsigt, skriver Agra Europa. Blandt de seks lande var Danmark.

Ifølge Rosselkhoznadzor er det modstand fra EU-Kommissionen, der har tvunget dem til at suspendere inspektionerne.

”Den nyhed må vi tage til efterretning. Det er beklageligt, hvis det forholder sig sådan. Vi vil fortsætte de veterinærtekniske drøftelser med de russiske myndigheder i det omfang, det er muligt,” siger Troels Vensild, kontorchef for International Handel i Fødevarestyrelsen, til Landbrugsavisen.dk.

For to uger siden kom det frem, at Rusland og EU-Kommissionen havde opnået en forståelse omkring delvis genåbning af det russiske marked for europæisk svinekød.

I sidste uge var EU's fødevareministre til møde i Bruxelles, hvor EU-kommissær for landbrug, Phil Hogan, understregede, at det kun er et samlet EU, der kan tillade eksport fra EU. På det seneste er kampe blusset op igen i Ukraine, efter der har været en periode med fred.

I starten af januar besluttede Rusland at lade DC Beef i Holsted og Aalborg genåbne eksporten af oksekødsbiprodukter. Ruslands beslutning angår så vidt vides kun biprodukter fra svinekød.

Opdateret mandag klokken 11.20: Kommentar fra Fødevarestyrelsen knyttet til.

Emneord ruslandskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle