Sælg svinekød bedre: Det er svineproducenter, der burde demonstrere

Ugen På Spidsen: Spanske supermarkeder er fantastisk dygtige til at præsentere deres kødprodukter. Det kan danske supermarkeder godt lære noget af, mener ugens klummeskribent på Svin Plus.

Det er efterhånden et par uger siden, jeg holdt efterårsferie på den spanske Costa Blanca-kyst i nærheden af Alicante, men jeg husker stadig med al tydelighed, hvordan det nu var og er med oplevelsen af at være i et spansk supermarked.

I min optik burde de danske svineproducenter stille sig op sammen med dyreværnsorganisationerne for at påvirke supermarkederne.

Mens dyreværnsorgansationerne ret ofte lancerer nye kampagner for at kræve nye dyrevelfærdskrav, så bør budskabet fra de danske svineproducenter være så banalt som:

"Kære supermarkeder, vil I ikke være søde at sælge vores kød på en mere indbydende måde, når vi nu prøver på at producere noget af verdens mest klimavenlige kød (og med meget lavt antibiotikaforbrug i forhold til mange andre lande.). Tag eventult en tur til Spanien og hent inspiration."

Se bare her

Se nu bare nedenfor, hvad den landsdækkende kæde Mercadona med godt 1.600 butikker i Spanien, gør for at præsentere de talrige kødprodukter for deres kunder.

I en spansk kølemontre er kødet stillet i fine rækker. Antallet af udskæringer er mange flere, end man ser i danske butikker.

Jeg har været i Spanien talrige gange, og jeg har hver gang været imponeret over, hvordan landets supermarkeder er indrettet.

I den lokale Mercadona, hvor jeg var i efterårsferien og som i størrelse ikke var meget større end en dansk Netto- eller Rema 1000-butik, var der også en afdeling med friske fisk, hvor der var personlig betjening. Det kan altså noget.

I Danmark er vi alle vant til, at hakket fars og kødudskæringer er placeret i kølemontre, som man skal læne sig ind over. Det er i hvert fald kutymen i de Netto- og Rema 1000-butikker, jeg typisk handler i.

At det så heller ikke altid er særligt indbydende, er jeg også vant til, men det afholder mig trods alt ikke fra at købe kød.

Spændende kan man ikke beskylde kølemontren med kød for at se ud i min lokale Netto.

Det er ikke bare præsentationen af kødprodukter, som spanierne udfører langt bedre end deres danske kollegaer.

De tilbyder også kødretter, som er super nemme at gøre færdige i køkkenet og samtidig er særdeles smagfulde.

Måske en dansk supermarkedsdelegation også skal kigge på de produkter, hvis de en dag skulle finde på at tage til syden og få noget brugbar inspiration?

Et spansk bud på en kødbolle lavet af svinekød. Den kan jeg varmt anbefale, hvis turen en dag går til et spansk supermarked.

 

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

 

Faktaboks

 

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle