Se billederne: Staldanlæg med 4.700 stipladser opført på barmark

Benny Ørskov Kronborg har opført barmarks-stald med 4.700 stipladser. Artiklen er første gang publiceret i fagmagasinet GRIS, december 2021.

Artiklen er første gang publiceret i fagmagasinet GRIS, december 2021

4.700 stipladser til slagtesvin på barmark kunne Benny Ørskov Kronborg tage i anvendelse i starten af december 2021 umiddelbart efter et åben stald-arrangement.

Stalden er beliggende få hundrede meter fra hans nuværende stald med 2.200 stipladser til slagtesvin. Dette staldanlæg er af ældre dato, og det kan derfor godt komme på tale på sigt at droppe produktionen i de stalde.

Et fremtidsprojekt kan være at udvide med flere stipladser og udvide den nye stald, som Kjargaard Byg har stået for med hensyn til råhusentreprisen.

Danish Farm Designs Søren Jacobsen har også været involveret i projektet, der blev indledt med byggestart omkring 1. april og taget i brug i starten af december 2021.


Benny Ørskov Kronborg foran sin nybyggede slagtesvinestald ved Hjerm nær Holstebro og Struer. I baggrunden anes udlevering, og til højre for udleveringen er der en nedsænkning, hvor det er tanken, at der opstilles et kar til døde grise. Via døren kan grisene fra gulvniveau nemt skubbes ud i karret.

 


Flere stedet i byggeriet er der sat en metalskinne op mellem vægelementerne for at skåne dem, når stierne skal vaskes af vaskerobot.

 


I tilknytning til svinestaldene er opført en foderlade med siloer. I et mindre rum ved siden af er installeret et vådfoderanlæg med to 8.000 liter tank, som ACO Funki har leveret. Der er i foderladen seks råvaresiloer til soja, byg og hvede. og et par siloer til mineraler.

 


Øgendahl er en af mange leverandører til Bennys slagtesvinestald. Øgendahl har foruden siloer og tromlerenser leveret denne hammermølle.

 


Der er installeret et frikølingsanlæg til gyllekølingen. Det sparer på omkostningerne til gyllekølingen, idet udeluften i kolde perioder kan bruges til at afkøle gyllen, så varmepumpen ikke skal køre hele tiden.

 


Stalden er forberedt til automatisk gylleudslusning. Det eneste miljøkrav til ejendommen var gyllekøling.

 


Benny Ørskov Kronborg og Danish Farm Designs Søren Jacobsen besigtiger nogle af slagtesvinestierne i staldanlægget. Stierne måler 2,3 gange 6,1 meter. Ved indgangen til hver sektion er der på hver side af inspektionsgangen Stalden er forberedt til to sygestier.

 


Det nye staldanlæg er bygget sammen med foderladen, der ses til venstre på billedet. Bagerst anes gylletank på 6.000 m3 og amerikanersilo med kapacitet på 13.000 tønder korn. Der er endvidere opsat to 30 m3-siloer til valle. Der er også opført en fortank på 200 m3, og der leveres gylle til Måbjerg Biogas.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle